Additieve Manufacturing is de laatste tijd behoorlijk in omvang en populariteit gegroeid. In deze lesmodule gaan we in op Powder Bed Fusion, onderdeel van het 3D-printproces.

Wat is Powder Bed Fusion?

Powder Bed Fusion is een additieve productietechnologie die telkens één 3D-laag tegelijk maakt met een fijn poeder als afdrukmedium. Dit poeder wordt gesinterd of gesmolten met een laser of een elektronenstraal als warmtebron. Sinteren en smelten resulteert in verschillende uitkomsten, maar beide zijn soorten poederbed fusiemetaalafdrukken. Het Powder Bed Fusion-proces omvat: Direct metal laser sintering (DMLS), Electron beam melting (EBM), Selective heat sintering (SHS), Selective laser melting (SLM) and Selective laser sintering (SLS). Aan het einde van deze cursus weet u wat Powder Bed Fusion is en hoe u het in uw eigen werkomgeving kunt gebruiken.

Studiebelasting

De cursus bestaat uit een zelfstandig te bestuderen, Engelstalige online lesmodule én een labsessie op locatie bij Fontys, waar de geleerde theorie in de praktijk kan worden toegepast.

Online cursus: 3 uur. 
Labsessie (in het 3D-printlab bij Fontys in Eindhoven): 3 uur.