Powder Bed Fusion

Additieve Manufacturing is de laatste tijd behoorlijk in omvang en populariteit gegroeid. In deze lesmodule gaan we in op Powder Bed Fusion, onderdeel van het 3D-printproces.

Wat is Powder Bed Fusion?

Powder Bed Fusion is een additieve productietechnologie die telkens één 3D-laag tegelijk maakt met een fijn poeder als afdrukmedium. Dit poeder wordt gesinterd of gesmolten met een laser of een elektronenstraal als warmtebron. Sinteren en smelten resulteert in verschillende uitkomsten, maar beide zijn soorten poederbed fusiemetaalafdrukken. Het Powder Bed Fusion-proces omvat: Direct metal laser sintering (DMLS), Electron beam melting (EBM), Selective heat sintering (SHS), Selective laser melting (SLM) and Selective laser sintering (SLS). Aan het einde van deze cursus weet u wat Powder Bed Fusion is en hoe u het in uw eigen werkomgeving kunt gebruiken.

Studiebelasting

De cursus bestaat uit een zelfstandig te bestuderen, Engelstalige online lesmodule én een labsessie op locatie bij Fontys, waar de geleerde theorie in de praktijk kan worden toegepast.
Online cursus: 3 uur. 
Labsessie (in het 3D-printlab bij Fontys in Eindhoven): 1 dagdeel.

Praktische informatie en kosten
De cursus bestaat uit twee onderdelen:

  1. Online lesmodule:gratis
    Dit gedeelte van de cursus is gratis. Je kunt op elk gewenst moment starten, pauzeren en afronden.
  2. Labsessie op locatie bij Fontys: € 295,-
    Na afronding van de online lesmodule kun je de theorie toepassen in een professioneel Fontyslab, onder begeleiding van een labmedewerker. Een labsessie duurt ongeveer drie uur. Dit gedeelte van de cursus kost € 295. (Na aanmelding nemen we contact met je op over de facturatie.)

We raden je van harte aan om de online module te verdiepen en verbreden met een labsessie. Het is echter geen verplicht onderdeel van de cursus. Voor het goed en prettig doorlopen van een labsessie is het noodzakelijk om de online lesmodule volledig te hebben doorlopen.

Na het afronden van zowel de online lesmodule als de labsessie ontvang je een Bewijs van Deelname van Fontys Hogescholen.